Δευτέρα 8 Μαρτίου 2010

Πέρα από την λογική.


  Πριν λίγο καιρό αγόρασα ένα λεξικό, ήθελα να μάθω όλες τις λέξεις του κόσμου. Τα βράδια πριν πέσω για ύπνο το άνοιγα και έμπαινα στον δικό τους κόσμο. Κάθε μέρα προσπαθούσα να βρω μια λέξη η οποία να με εκφράζει και όταν οι λέξεις μου τελείωναν άρχιζε η μουσική, με βοηθούσε να εκφράσω αυτά που οι λέξεις μπλόκαραν. Και τώρα με λίγες λέξεις, πολύ μουσική και χρώματα στα χέρια σκέφτομαι να μην σε ακουμπήσω για να μην λερωθείς. Ενώ πραγματικά αυτό που θα ήθελα είναι να πασαληφτούμε με πράσινο, μπλε, μοβ και κίτρινο και να υπάρχουμε μέχρι να ξανά γεννηθούμε. Να κάνουμε ατελείωτα ταξίδια πάνω από το ουράνιο τόξο. Αλλά πως να τα εξηγήσεις όλα αυτά, πως να τα χωρέσεις μέσα σε λέξεις. Πώς να τα τολμήσεις. Δεν ξέρω αν σήμερα θα καταφέρω να σε περιμένω και δεν ξέρω αν εσύ αύριο θα μπορέσεις να αντέξεις εμένα. Μέχρι να έρθεις θα έχω πλύνει καλά τα χέρια μου και θα μπορώ πια κόσμια να σε αντιμετωπίσω. Μέχρι τότε θα ήθελα να έχω τελειώσει και μια κάτοψη από ένα σπίτι στα Βριλήσσια, την έχω ήδη ξεκινήσει αλλά το βράδυ συνέχισε αλλιώς. Μέχρι τότε θα ήθελα να έχεις ακόμα την όρεξη να μου πεις καλημέρα και να μην θες να με κλείσεις στην πτέρυγα Γ. Θα ήθελα πολύ το πρωί που θα ξυπνήσεις να δεις τι έφτιαξα τρώγοντας το πρωινό που σου ετοίμασα, παρ' ότι ξέρω ότι θα σκουντουφλάς και ότι το τελευταίο που θα σκέφτεσαι θα είμαι εγώ. Δεν ξέρω που θα συναντηθούμε και αν εσύ θα έρθεις σε μένα ή εγώ σε σ' ένα, όμως παρ' όλη την δική μου σχιζοφρένεια αλλά και λίγο την δική σου, ξέρω ότι όλα αυτά δεν έγιναν τυχαία, έχουν τον σκοπό που μόνο εκείνα ξέρουν, βουτηγμένα σε χρώματα, σε φώτα και σκοτάδια, κάτι που μόνο οι δυο μας μπορούμε να καταλάβουμε. Ένα δικό μας κανάλι, μια δική μας πραγματικότητα που θα μπορέσει να χωρέσει εκεί που θα διαλέξουμε να την βάλουμε. Και τώρα φτάνει, επιτέλους σταμάτα για σήμερα, έχουμε και δουλειές!!

5 σχόλια:

Unknown είπε...

Απολυτως τιποτα δεν ειναι τυχαιο σ'αυτην τη ζωη.Ολα ειναι γραμμενα σε μια κολα χαρτι.Η μονη τυχη που εχουμε,ειναι οτι δεν μπορουμε να διαβασουμε αυτα που γραφει.

roundel είπε...

jtv,
ναι δεν μπορούμε, αλλά φτάνει να είμαστε αρκετά γενναίοι να δεχτούμε αυτά που έρχονται!

Unknown είπε...

Μαλλον θα φανταζεσαι τα ασχημα και οχι τα ομορφα που θα ερθουν.Γιατι εκει ισως χρειαστει γενναιοτητα.

roundel είπε...

Ξέρεις ότι μερικές φορές μου βγάζεις επιθετικότητα αλλά μη σκιάζεσαι έτσι αντιδρω αρκετές φορές στις αλήθειες!
Και ναι αυτό φοβάμαι περισσότερο απ' όλα τώρα, το καλό που θα μου συμβεί!
Ξεπερνάω τους φόβους μου γρήγορα όμως πια, ένα τσακ είμαι!

Unknown είπε...

Συγνωμη για την [επιθετικοτητα].Δεν θελω να δημιουργω προβληματα και μετα να ασχολουμε με τη λυση τους.Απλως να λεω πολλα με λιγα λογια.