Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Ακατάσχετη μπουρδολογία...


'Ελα ρε για πες... Όχι δε θα βάλω τις φωνές για να ακούσεις, αμα θες άνοιξε τα αυτιά σου. Ε ναι ρε σε βαρέθηκα, αλλά περισσότερο απ' όλα βαρέθηκα την ακατάσχετη μπουρδολογία σου. Να μπλέκεις τις λέξεις τάχα μου ότι καλά χειρίζεσαι το λόγο και τελικά τίποτα να μη λες. Λόγια απλά για να κάνεις εντύπωση καλύπτοντας την αμηχανία σου. 

Πόσες φορές προσπάθησες να καλύψεις τον εαυτό σου πίσω από κορδελίτσες και ζαχαρωμένες λέξεις. Κάθε μέρα αυτό κάνεις, κρύψου, κρύψου μη σε βρουν και σε παρεξηγήσουν. Κάθε πρωί απλώνεις τους φόβους σου καλυμμένους με μαρμελάδα φράουλα στο ψωμί και τους καταπίνεις συνοδεύοντας τον καφέ σου. Το μεσημέρι βράζεις τις ενοχές που δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες των γύρω σου. Τεμαχίζεις ρυθμικά τον θυμό σου και όταν σου περισσεύει εύκολα τον αδειάζεις όπου βρεις μαζί με τα σκουπίδια σου. Και σαν έρθει το βράδυ τυλίγεσαι με τις ανασφάλειες σου και εκεί μπορεί να τρέξει και κάνα καταπιεσμένο δάκρυ. 

Μισός ρε φίλε, κάθε μέρα μισός, πολλά χρόνια μισός, να μπουκώνεις τη κάθε καινούργια μλκια να τρέχεις στο διάδρομο έχοντας ξεχάσει πιο είναι το κουμπί του τερματισμού.  Άδειος από συναισθήματα, με σαπισμένες σκέψεις να μυρολατρείς τη μίζερη ζωή σου. Εκληπαρόντας να λάβεις τα στοιχειώδη. Αδύναμος να παραδεχθείς πως σε κορόιδεψαν, πως χρόνια τώρα παίζουν με τις ανασφάλειες και τις επιθυμίες σου.

Θύμα των ανώτερων και θύτης του ίδιου σου του εαυτού. Και εκεί να συνεχίζεις να ρίχνεις άμμο καλύπτοντας τις σκατούλες σου. Να μυρίζεις το χώμα προσεκτικά μήπως και μυρίσουν τα σκατά σου και σε καταλάβουν. Γιατί όχι εσύ δε πρέπει να μιλάς, δε πρέπει να θέλεις, δε πρέπει να διεκδικείς, δε πρέπει να διαφωνείς. Γιατί μπορεί να σε παρεξηγήσουν.

Μόνο να κάνεις ότι κάνουν για να μπεις στο παιχνίδι τους. Γιατί να ρε φίλε είναι δύσκολο όταν αρνείσαι, είναι δύσκολο να κάνεις αυτό που λέει η καρδιά σου, είναι δύσκολο να δείξεις τις αδυναμίες σου γιατί εσύ είσαι σούπερ ήρωας από εκείνους που σου έβαλαν μες το κεφάλι από τη μήτρα. Ναι ρε είσαι ο καλύτερος, μπράβο σου, και πάλι μπράβο αν δε το κατάλαβες.

Αλλά στάσου λίγο, όλα αυτά που έχεις σε γεμίζουν. σε αντιπροσωπεύουν είναι μέρος της προσωπικότητας σου; Σκέψου φίλε μου πότε ήταν η τελευταία φορά που ένιωσες αυθεντικός, όχι γιατί σε άφησαν οι άλλοι να είσαι εσύ, αλλά γιατί ο ίδιος το επέτρεψες στον εαυτό σου. Οξυγόνο ρε αυτό δε το χρειάζεσαι; Θα σκάσεις και μετά άντε να σε μαζεύουμε, ευτυχώς δηλαδή που υπάρχουν και αυτές οι κρίσεις άγχους που σου χτυπάνε και καμιά καμπάνα αλλά τίποτα. Τρόμος το στρες σου, μανιωδώς το καλύπτεις καθημερινά με τα χρυσά χαπάκια για να μη το δουν να μη τύχει και σε καταλάβουν. Να μη δείξεις ούτε ένα ψεγάδι της αδυναμίας σου. 

Τι; Δεν άκουσα μίλα πιο δυνατά. Έτσι σε έμαθαν; Πες το ρε πιο δυνατά. Φώναξε το μπας και το σπάσεις. Βγάλε το θυμό σου γιατί συνεχίζεις να σκύβεις το κεφάλι; Που πήγε το θάρρος σου, που πήγε η τόλμη σου; Σου τα τσάκισαν όλα, τίποτα δεν έμεινε; Μπα δε το πιστεύω εκεί μέσα κάτι ανάβει ακόμα. Κάτι είναι ακόμα ζωντανό. Κάτι φωνάζει. Και θα συνεχίζει να φωνάζει όσο και να αρνείσαι να το ακούσεις. Αυτό θα εξακολουθεί να υπάρχει μέσα σου.

Λυπάμαι αλλά κάποια στιγμή δε θα έχεις άλλη επιλογή και αυτό το τότε ελπίζω να μη σε βρει στο τελείωμα. Να σαι καλά ρε φίλε αλλά να είσαι εσύ καλά ο πραγματικός εσύ όχι εκείνος που έστησες για να σε κοιτάνε. Ναι ρε σου φαίνεται περίεργο που μετά από τόσα ρε και τόσο χώσιμο ενδιαφέρομαι. Φυσικά και ενδιαφέρομαι αλλιώς δε θα σου μίλαγα. Αληθινά μπορείς το θέμα είναι να το πιστέψεις και συ. Μπορείς γιατί όλα είναι στα πόδια σου, όλα τα σημαντικά είναι δίπλα σου και συ τρέχεις για να κατακτήσεις τα εύκολα. Εντάξει κάντο και γω μαζί σου αν έχεις βρει το νόημα σου συνέχισε και γω μαζί σου φίλε μου. Αλλά άδικο είναι να συνεχίζεις χωρίς νόημα επειδή έτσι απλά γεννήθηκες. Αυτά τελεία. 

 

20 σχόλια:

IonnKorr είπε...

Πολύ δυνατό και πολύ δυναμικό κείμενο σε στυγνό κοφτό ύφος.

Καλό ξημέρωμα.

roundel είπε...

*IonnKorr*
χρειάζεται και αυτό που και
που δε νομίζεις;
Πολύ καλημέρα σου λέμε:)

Υπατία η Αλεξανδρινή είπε...

Μου αρέσει πολύ αυτή η εναλλαγή ανάμεσα στο μικρό, λακωνικό, ελλειπτικό, συμπυκνωμένο από τη μια και από την άλλη το χειμαρρώδες, το χύμα, το έξω απ' τα δόντια. Με κοινό όμως παρονομαστή το άθροισμα της ευστοχίας και της ευαισθησίας.
Καλή σου μέρα!

Unknown είπε...

Kαι οι μπουρδολόγοι έχουν ψυχή βρε!!!!
Πως αλλιώς θα φαινόταν η διαφορά με τους διαννοούμενους;
Ψηφίζω μπούρδα και σαχλαμάρα!!!Αρκεί αυτές να είναι αυθεντικές...
Και στο κάτω κάτω,για τους δήθεν άλλους,όλα μπούρδες είναι,εκτός της δικιάς τους μπουρδολογίας!!!

Πω πω!!!Τι χώσιμο ήταν αυτό;;;χαχα

Σου εύχομαι μια δροσερή μέρα!!!

Δραπέτης είπε...

ΚΑΛΗΜΕΡΑ!! Μου άρεσε έτσι όπως τα είπες δυνατά μπας και ξυπνήσει ο φίλος σου εγώ πάντως δεν πρόλαβα να το κάνω γιατί μου έκοψε την καλημέρα από την πρώτη στιγμή που είπα μια αλήθεια...

Dimos El Grec είπε...

Τα συγχαρητήρια μου!

βέβαια νομίζω ότι κανείς δεν είναι 100% αυθεντικός και όλοι λίγο πολύ επηρεαζόμαστε από την καθημερινότητα, αλλά έχει διαφορά να σε επηρεάζει η καθημερινότητα από το να σε διαμορφώνει!

Μπράβο και πάλι, πολύ δυνατό!

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Τι επίθεση είναι αυτή; Κοιτάζω γύρω μου. Σε ποιόν απευθύνεται; Αναρωτιέμαι. Τον ξέρω; Μου θυμίζει κάποιον; Ποιόν. Ε; Ποιόν είπες; Πολλούς; Εμένα; Εσένα; Ξέρω γω;
Προβληματίζει.
Ταρακουνάει έντονα. Υποχρεώνει σε ενδοσκόπηση . (όχι από ΩΡΛ)

roundel είπε...

*Υπατία*
Η ευαισθησία είναι βασικό στοιχείο δε λείπει ποτέ, έστω και όταν τα χώνω.
Τώρα για την ευστοχία χαίρομαι που το ακούω.
Να είσαι καλά και να έχεις μια ακόμα καλύτερη μέρα.


*jtv*
Νομίζω ότι πάνω κάτω όλοι έχουμε μπουρδολογήσει.
Επίσης ποιος σου είπε ότι οι διανοούμενοι δεν είναι μπουρδολόγοι, εκεί να δεις αμπελοφιλοσοφία να μη πω ποιανού.
Συνεχίζω έτσι, τα έχω πάρει.
Με λίγα λόγια....
εγώ μπουρδολογώ
εσύ μπουρδολογείς
αυτός μπουρδολογεί
ε και πάει λέγοντας...
Καλημέρα σου δροσερή : )

roundel είπε...

*Δραπέτης*
Καλύτερε μου εαυτέ , οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντέχουν τις αλήθειες, προτιμούν να φύγουν και είναι εντάξει και αυτό.
Χαίρομαι που σου άρεσε το κείμενο, το οποίο δεν απευθυνόταν σε κάποιο συγκεκριμένο άνθρωπο, διαβάζοντας το ο καθένας βλέπει μέσα τα δικά του κομμάτια και αυτό ισχύει και για μένα.
Να έχεις μια όμορφη μέρα με όμορφες μουσικές...

*Dimos EL Grec*
Τρελέ ντραμίστα, σ' ευχαριστώ.
Πολύ σωστά τα λες.
Φυσικά και όλοι μας έχουμε επηρεαστεί όχι μόνο από τη πραγματικότητα αλλά από διάφορα εξωτερικά ερεθίσματα που δεχόμαστε καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής μας και νομίζω ότι η πραγματικότητα κατά μια έννοια συμβάλει στη διαμόρφωση μας, αλλά μέχρι εκεί. Τα υπόλοιπα είναι αποφάσεις και στάσεις ζωής τις οποίες από ένα σημείο μετά καλούμαστε να επιλέξουμε.
Καλή σου μέρα :)

roundel είπε...

*Χριστοφορος*
Χριστόφορε γνώριμη η ροή μέσα στο κεφάλι σου.
Εμένα; εσένα; τον ξέρεις; ε; ε; ναι;
Ένα γιατρό παρακαλώ!
Καλημέρα σου!

Let open red and green είπε...

Και σε μένα και σε σένα και σε 'κεινην και σε όλους μας...

αυτή είναι η γοητεία των κειμένων που σαν αδυσώπητα Tσουνάμι υποσκάπτουν τα σαθρά θεμέλια της ζωής μας...

roundel είπε...

*Let open*
από όλους
προς όλους
Που χάθηκες let open;
ήσουν διακοπές;

memy είπε...

Μπράβο Roundel για το κείμενο. Τα παραπάνω σχόλια με έχουν καλύψει πλήρως. :)
Αρκεί μία ματιά τριγύρω κάποια τυχαία μέρα για να διαπιστώσει κανείς ότι δεν ζούμε πλέον σε σοβαρούς καιρούς. Η ακατάσχετη μπουρδολογία κα η έλλειψη ευθύνης παρασύρουν το σύμπαν και μόνο τα επικοινωνιακά τρικ παίζουν το ρόλο τους, με στόχο το μαύρο να περάσει για άσπρο, η στασιμότητα και η αδράνεια για μεταρρύθμιση, η ανοησία για εξυπνάδα και μάλιστα με πλήρη αδιαφορία για την ύπαρξη ή όχι μνήμης.
Πόσο θέλω να φωνάξω, άσε με άνθρωπε να κάνω ότι αισθάνομαι, βαρέθηκα για πράγματα σωστά να μου μιλάνε... :)

roundel είπε...

*memy*
κανε παιδάκι μου ότι θέλεις και άστους να λένε, έτσι και αλλιώς και ότι θέλουν να κάνεις πάλι θα πουν.

Μικρές ανάσες είπε...

Σκέφτηκα κάποιον που θα ήθελα να του ουρλιάξω αυτά ακριβώς...

Αλλά φοβήθηκα μήπως μου πεί ακριβώς τα ίδια....

Άντε βγάλε άκρη τώρα

roundel είπε...

*Μικρές ανάσες*
Η επανάληψη βοηθάει...
Καλή νύχτα μικρή ανάσα
και όνειρα γλυκά:)

Μικρές ανάσες είπε...

Τελικά δεν είπα τίποτα κυρίως γιατί το σάλιο μου θα χάλαγα....

Όνειρα σοκολοτένια!!!

roundel είπε...

*Μικρές ανάσες*
Και πολύ καλά έκανες...
Πολύ σου καλημέρα :)

Let open red and green είπε...

Σκατά διακοπές ήμουνα...

...περίοδος ενδοσκόπησης...

roundel είπε...

*let open*
και δω μια απο τα ιδια, ελπιζω μεχρι να φυγω να σε δω απο κοντα :)