Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Απαγορεύεται...






Ομάδα Καλλιτεχνών Πλατείας Συντάγματος.




    ....η εκπαίδευση. Απαγορεύεται η υγεία. Η συνεύρεση, η διέλευση, η προσέλευση, απαγορεύεται. Δημοκρατία έχουμε. Απαγορεύεται να αναπνέεις, να ζεις απαγορεύεται. Γιατί μου μιλάς; Απαγορεύεται. Η μόρφωση απαγορεύεται, η γνώση και ο λόγος απαγορεύονται. Απαγορεύεται να έχεις άποψη. Να αγαπάς απαγορεύεται. Δημοκρατία έχουμε. Απαγορεύεται να δουλεύεις. Το ρεύμα απαγορεύεται. Η συνάντηση, η ανάρτηση, η συζήτηση και η διαφωνία απαγορεύονται. Δημοκρατία έχουμε. Μη με κοιτάς το απαγορεύω. Η σκοτεινή πλευρά απαγορεύεται. Απαγορεύεται το γκαζόν και το συντριβάνι. Τα " " και τα !!! απαγορεύονται. Απαγορεύεται να έχεις δικαιώματα. Οι επιλογές απαγορεύονται. Η επικοινωνία απαγορεύεται και η παιδεία το ίδιο. Η τέχνη απαγορεύεται. Δημοκρατία έχουμε. Να βγαίνει ο ήλιος το απαγορεύω. Η φωτεινή πλευρά απαγορεύεται. Απαγορεύεται να λες όχι. Να διεκδικείς απαγορεύεται. Απαγορεύεται η ισότητα και η αλληλεγγύη. Απαγορεύεται να ονειρεύεσαι. Να είσαι άνθρωπος απαγορεύεται. Σε Δημοκρατία ζούμε; Απαγορεύεται, ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ, απαγορεύτηκε.

12 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Μα όταν έρθει η ώρα θέλω να δώ το "απαγορεύεται" του κόσμου σε όλους αυτούς που απαγορεύουν τη ζωή μας...Εκεί φοβάμαι ότι θα πει "επιτρέπεται"...

~reflection~ είπε...

οι ΚΑΝΟΝΕΣ φτιάχτηκαν μονο για ένα ΛΟΓΟ:


για να ΑΝΑΙΡΟΥΝΤΑΙ!!!!


τσιγγανικα φιλιά.......με προτροπή προς το Σκασιαρχείο από τις Φυλακές τους....

Γιώργος είπε...

Απαγορεύεται φωτεινή πλευρά του ήλιου! Απαγορεύεται η σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού! Απαγορεύεται να διαμαρτύρεσαι αν πονάς! Απαγορεύεται να πονάς! Απαγορεύεται να μιλάς για την ζωή! Απαγορεύεται η ζωή! Γι' αυτό κι εγώ έβαλα φερμουάρ στο στόμα! Απαγορεύεται!

Φόβος..... είπε...

Κι όμως είμαστε ακόμη εδώ. Ελεύθεροι πολιορκημένοι των απαγορεύσεων.

Margo είπε...

Όσα απαγορεύεται κι αν μας κολλήσουν δε θα καταφέρουν να μας μεταλλάξουν. Είμαστε άνθρωποι με νοημοσύνη και κυρίαρχοι του εαυτού μας.
Δύσκολες εποχές Μυρτώ μου για όλα αυτά που γράφεις. Το απαγορεύεται δεν χωνεύεται με τίποτα..

Wicca είπε...

Η απαγόρευση δημιουργεί απωθημένα που κάποια στιγμή θα σπάσουν τις αλυσίδες.

roundel είπε...

*kovo voltes...*
Ο κόσμος έχει μεγάλη δύναμη αλλά ακόμα δεν το ξέρει. Ίσως η εποχή να είναι τέτοια που απαιτεί να έρθει στο φως η εσωτερική δύναμη του καθενός και να γίνει η αλλαγή που χρειαζόμαστε!

Μέχρι τότε φιλιά απαγορευμένα βολτίτσα μου!

roundel είπε...

*~reflection~*
Οι κανόνες φτιάχτηκαν για να διευκολύνουν όμως χρησιμοποιούνται για να καταστρέφουν. Η λέξη απαγορεύεται συνοδεύεται με τη λέξη ενοχή, ποτέ μου δε χώνεψα καμιά τους, τις βίωσα όμως και τις δύο.


φιλιά

roundel είπε...

*Γιώργος*
Τα φερμουάρ προστατεύουν από τη κλεψιά και την απάτη, οι ιδέες, οι σκέψεις δεν κινδυνεύουν, ίσα ίσα που μπορεί να φανούν και απειλητικές. Γιαυτό σπάμε τη σιωπή κάθε μέρα!

roundel είπε...

*Φόβος.....*
Είμαστε εδώ έστω και αν απαγορεύται!

roundel είπε...

*Margo*
Δεν χρειάζεται να χωνευτεί γιατί ακριβώς είμαστε ικανοί να το αλλάξουμε! Τώρα.

φιλιά

roundel είπε...

*Γουΐκα*
Η απαγόρευση δεν δημιουργεί απλά καταστέλει. Κάνε τα μαγικά σου τα χρειαζόμαστε!