Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011

March to Athens...


Πορεία προς την Αθήνα.

Το επόμενο βήμα για την αξιοπρέπεια!

  Μετά τη συμμετοχή μας στη Διεθνή Αγορά και τη διαδήλωση της 15ης Οκτωβρίου στις Βρυξέλλες, αποφασίσαμε ότι  η Πορεία δεν μπορεί να σταματήσει.  Από τη θέλησή μας να συνεχίσουμε να περπατάμε για να διαδώσουμε το μήνυμά μας και για να συνδεθούμε με τις άλλες συνελεύσεις του κόσμου, γεννήθηκε η Διεθνής Πορεία στην Αθήνα, ένα σχέδιο ανοιχτό προς όλους όσους  θέλουν να συμμετάσχουν και να στηρίξουν.


  Θα συναντηθούμε στη Νίκαια (Νιce) στις 5 Νοεμβρίου μετά το G20 (30 Οκτωβρίου - 4 Νοεμβρίου) για να οργανωθούμε και να ξεκινήσουμε μετά από λίγες μέρες. Θα περάσουμε από διάφορα χωριά και πόλεις της Ιταλίας, θα διασχίσουμε την Αδριατική θάλασσα από το Μπάρι για να φτάσουμε στην Ελλάδα και θα περπατήσουμε ως την Αθήνα, τον τελικό μας προορισμό. Τόσο στη Ρώμη, όσο στην Αθήνα θα λάβουμε μέρος στη Διεθνή Αγορά που θα οργανωθεί στην άφιξη της πορείας.


  Η πορεία θα αποτελείται από μικρές ομάδες οδοιπόρων ή ποδηλατών (από 12 ως 25 περίπου) που θα προχωρούν από παράλληλους διαδρομές. Στις μεγάλες πόλεις οι ομάδες αυτές θα ενώνονται και μπορεί να διασχίζουν μέρος της απόστασης μαζί. Κάθε φορά που ο αριθμός των οδοιπόρων θα ξεπερνά τους 25 η πορεία θα χωρίζεται σε δυο ανεξάρτητες ομάδες. Σε κάθε χωριό οι πορείες θα καλούν συνελεύσεις και θα ανταλλάσουν εμπειρίες, προβληματικές και ιδέες.


  Οι αξίες που ενώνουν τις διάφορες πορείες είναι η οριζόντια οργάνωση, η ενεργή συμμετοχή, ο ειρηνικός χαρακτήρας  και η συμπερίληψη. 'Έχουμε την πρόθεση να συνεχίσουμε τις συνελεύσεις και τη λήψη των αποφάσεων με συναίνεση, ασκώντας έτσι την Άμεση Δημοκρατία. Επίσης θα εργαστούμε για να επιτύχουμε την βιωσιμότητα της πορείας,  για τη μετάδοση του μηνύματος σεβασμού προς στο περιβάλλον.


  Κάνουμε αυτή την πορεία για να ενθαρρύνουμε τον κόσμο να βγει στους δημόσιους χώρους και να συγκεντρωθεί, να μιλήσει για πολιτική και να αποφασίσει για την ίδια τη ζωή του.  Κάνουμε αυτήν την πορεία για να προτείνουμε και να μάθουμε, για να εμπνεύσουμε και να εμπλουτιστούμε, για να μιλήσουμε και να ακούσουμε, να προσφέρουμε και να λάβουμε. Θέλουμε να φτάσουμε στη Ρώμη και στην Αθήνα για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας. Πάνω από όλα όμως θέλουμε να συμμετάσχουμε στη Διεθνή Αγορά για να συντονιστούμε σε παγκόσμιο επίπεδο, για να ετοιμάσουμε κοινά σχέδια, να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε μία κοινωνία δίκαιη για όλους.


Περπατάμε για ένα κόσμο με αξιοπρέπεια.
Όλοι μαζί μπορούμε να φτάσουμε στην ουτοπία.

υ.γ. Τα παιδιά που ξεκίνησαν περπατώντας για τις Βρυξέλλες, έρχονται στην Ελλάδα, ελπίζω να καταφέρω να τους συναντήσω στη Πάτρα ή την Ηγουμενίτσα και να τους συνοδέψω μέχρι τον τελικό προορισμό τους, την Αθήνα!Δεν υπάρχουν σχόλια: