Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Σε ελεύθερη απόδοση...






     Ειλικρίνεια σημαίνει να λες αλήθειες πρώτα στον εαυτό σου και μετά στους άλλους. Εμπιστοσύνη σημαίνει να ανεβαίνεις στη σκάλα που σου κρατάει ο άλλος και να νιώθεις τόσο σίγουρος σαν να πατάς στο πάτωμα. Αγάπη σημαίνει δύο μάτια καστανά που σε κοιτούν όταν κοιμάσαι.Πάθος σημαίνει να είναι καλοκαίρι και συ να καίγεσαι. Έρωτας σημαίνει να νιώθεις ότι η ψυχή σου έχει καταληφθεί από πολύχρωμες πεταλούδες. Φροντίδα σημαίνει να ξυπνάς με την μυρωδιά ζεστού εσπρέσο. Δύναμη σημαίνει να μπορείς να συνεχίζεις όταν όλα πηγαίνουν σκατά. Δημιουργία σημαίνει να δρας χωρίς να φυλακίζεις τη φαντασία σου. Δημοκρατία σημαίνει να περπατάς όλη την Ευρώπη με τα πόδια και να μοιράζεσαι τις σκέψεις σου. Αλληλεγγύη σημαίνει να τρέχεις αγκαλιάσεις τον δίπλα σου όταν βλέπεις ότι οι μπάτσοι τον σέρνουν στον δρόμο προσπαθώντας να του φορέσουν χειροπέδες.  Ελευθερία σημαίνει επιλογή. Αυτοοργάνωση σημαίνει σκέφτομαι και κάνω. Ζωή σημαίνει μοιράζομαι.




υ.γ. Αφιερωμένο στα παιδιά του March to Athens...
που σίγουρα γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αλληλεγγύη!


15 σχόλια:

Γιώργος είπε...

Τους συλλάβανε και τους κακοποιήσανε επειδή διέσχισαν περπατώντας την Ευρώπη για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην καταστροφή της χώρας μου! Δεν τους συλλάβανε αλλού! Εδώ τους συλλάβανε, στην χώρα μου!

Λοιπόν εάν όντως αυτή είναι η χώρα μου, τότε ορθώς ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΑΙ!!!

Eleftheria είπε...

Δεν ντρεπόμαστε λίγο...
Ποιό αίσθημα δικαιοσύνης,αλληλεγγύης,δημοκρατίας και ελευθερίας...
Συμφωνώ με το Γιώργο,γι άλλη μια φορά δείξαμε σε όλο τον κόσμο το πρόσωπο μας.

Ange Alexiou είπε...

Είναι καιρός που έχουν πάψει να με σοκάρουν τέτοιες ειδήσεις. Μας θέλουν φοβισμένους στα σπίτια μας. Τα αυτονόητα... Τρέμουν κάθε φορά που ο λαός βγαίνει στο δρόμο, που οι δυο γίνονται πολλοί.

Ανώνυμος είπε...

Δημοκρατία
Ελευθερία
Αλληλεγύη

Σε όλο της το μεγαλείο...

Ανώνυμος είπε...

Τα πιο σημαντικά εφόδια σε έναν άνθρωπο...νομίζω οτι κάθε τι το ζούμε στο άκρο τώρα!
Bravo!
Την καλημέρα μου!

rainmaker's phantom είπε...

Πάντως έχεις τόσο δίκιο σε όλους τους ορισμούς.
Καλό μεσημέρι=)

roundel είπε...

*Γιώργος*
Ναι τους συνέλαβαν εδώ γιατί κυοφορούν ιδέες που δεν συμφέρουν τα μεγάλα ψάρια. Θα πρέπει όμως να κατανοήσουμε ότι αυτή η κυβέρνηση και όλες οι μορφές εξουσίας, που είναι οι μόνες που μπορούν να ασκήσουν βία νόμιμα, είναι εξουσιοδοτημένες από τους πολίτες. Ακόμα δεν έχουμε φτάσει στο συνειδησιακό επίπεδο να μην χρειαζόμαστε ανθρώπους να μας κυβερνούν. Σίγουρα κάτι αρχίζει να αλλάζει και είμαστε μέρος του.

υ.γ. Αυτό το βίντεο δείχνει πόση βλακεία έχουμε εμείς οι άνθρωποι.

http://www.youtube.com/watch?v=ho0venhOZ1c&feature=youtu.be

roundel είπε...

*lefti*
Λέγοντας για αλληλεγγύη εννοούσα τον τρόπο που τα παιδιά που συνελήφθησαν έδρασαν μεταξύ τους. Στην αρχή συλήφθηκε ένας και αμέσως οι υπόλοιποι έτρεξαν να τον αγκαλιάσουν. Δεν τον άδειασαν, δεν τον παράτησαν, αντιθέτως πιάστηκαν γερά από επάνω του και τελικά σαν ένα σώμα όλοι μαζί έμειναν στο έδαφος. Αυτό για μένα είναι το μεγαλύτερο μήνυμα που αυτά τα παιδιά μοιράζουν από πόλη σε πόλη, από χώρα σε χώρα. Η αλληλεγγύη είναι το όπλο των λαών.

Για τις αρχές και τον τρόπο που λειτουργεί το κράτος δεν σχολιάζω, τα ζούμε, τα βλέπουμε, τα ξέρουμε όλοι μας.

roundel είπε...

*misoagnosti*
Ξέρεις δεν απέχουμε πολύ μακριά από εκείνη τη μέρα που όλοι θα βγούμε στους δρόμους και θα μείνουμε έξω μέχρι να φύγουν...είναι μέχρι να χάσουν και οι τελευταίοι τις ελπίδες που τους έχουν απομείνει.

Καλώς η κακός η περίοδος της ανάθεσης πέθανε, αν θέλουμε να αλλάξουμε αυτό που ζούμε θα πρέπει να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας.

:)

roundel είπε...

*ΟΔΟΙΠΟΡΟΣ*
Τόσο μακριά και τόσο κοντά ταυτόχρονα.

Μεγάλο :) για την επίσκεψη σας!

roundel είπε...

*Mairaki*
Αυτά τα άκρα που λες τα ξέρω καλά. Κατά ένα περίεργο λόγο όμως το τελευταίο διάστημα μέσα μου ισορροπία. Γύρω μου πάλι ο κακός χαμός όπως σε όλους μας.

Καλησπέρες...:)

roundel είπε...

*rainmaker's phantom*
Η απόδοση ήταν ελεύθερη...με λίγα λόγια είναι ακριβώς όπως αισθάνομαι αυτές τις λέξεις.

Σύμπνοια...

;)

Γιώργος είπε...

Επανέρχομαι Μυρτώ για να συμφωνησω απόλυτα μ' αυτό που λες για την βλακεία των ανθρώπων! Ευχαριστώ πολύ για το βιντεάκι... Θα σου το δανειστώ!....

Φανή είπε...

γι αυτους που κοκορευονται για τα ιδανικα που 'πλασαρε' η ελλαδα στον υπολοιπο κοσμο..
ας φανε τωρα πατριωτισμο..

roundel είπε...

*Γιώργος*
Να σαι καλά γιώργο:)


*Φανή*
Ας φάνε ότι θέλουν λέω εγώ, περι ορέξεως κολοκυθόπιτα και καλά να είμαστε...

Καλώς ήρθες;)