Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Το άλλο κομμάτι...

   





Όπως εκείνο το βράδυ που κοιτούσαμε τ' αστέρια να πέφτουν...


 Θα σου πω ένα μυστικό.

     Διάβασα σε ένα βιβλίο ότι όταν πεθαίνουμε οι ψυχές μας σε κάποιες μετενσαρκώσεις χωρίζονται. Όπως τα κρύσταλλα και τα άστρα, όπως τα κύτταρα και τα φυτά, έτσι και οι ψυχές μας χωρίζονται σε μικρότερα μέρη. Η ψυχή μας γίνεται δύο ψυχές. που κι αυτές με τη σειρά τους. γίνονται άλλες δύο, κι έτσι σε μερικές γενιές εξαπλωνόμαστε σε μεγάλο μέρος της Γης. 'Έτσι με τον τρόπο που χωριζόμαστε, ξανασυναντιόμαστε, και αυτή η συνάντηση ονομάζεται αγάπη. Σε κάθε ζωή προσπαθούμε να ενωθούμε με το άλλο μας κομμάτι και είναι αυτή η συνάντηση που μας ολοκληρώνει έστω και αν είναι για λίγα λεπτά ή για χρόνια ολόκληρα.

     Σε αυτή τη ζωή αγάπησα πολύ και ερωτεύτηκα πολύ. Ένα όμως ήταν το άλλο μου κομμάτι, εκείνο που μόλις κοιταχτήκαμε υπήρχε αυτή η λάμψη στα μάτια. Που μόλις κάτσαμε στο ίδιο τραπέζι δεν μπορούσαμε να μην κρατιόμαστε από το χέρι, που δεν χωρίσαμε για μέρες. Που τα είπαμε όλα με ένα βλέμμα, σε ένα βράδυ. Που κάναμε ταξίδια μακρινά μέσα σε ένα δωμάτιο, που αγαπηθήκαμε σαν να μην υπήρχε πριν, που αγαπηθήκαμε για πάντα.

     Μας πήρε χρόνια να το ξεπεράσουμε, κλάψαμε, πονέσαμε, ξανασμίξαμε και χωρίσαμε ξανά, μείναμε μακριά και δεν τα καταφέραμε. Μέχρι που καταλάβαμε ότι η αγάπη αυτή θα είναι αιώνια γιατί ο ένας έχει ένα κομμάτι του άλλου, και το κρατά τόσο καλά φυλαγμένο που πάντα θα είναι ασφαλή σε μια αγκαλιά και τότε τα καταφέραμε να μείνουμε μακριά.

     Μετά από αυτή τη συνάντηση αγάπησα ξανά και ερωτεύτηκα ξανά. Η ζωή κρύβει μεγάλες εκπλήξεις και φέρνει μεγαλύτερη ευτυχία από αυτή που φανταζόμαστε, αρκεί να πιστεύουμε. Τίποτα δεν είναι τυχαίο, και οι απογοητεύσεις και οι αποτυχίες είναι και αυτές μέρος της εξέλιξης μας. Χαίρομαι που είσαι καλά και μ' αγαπάς ακόμα και σ' αγαπώ ακόμα, και ας μην μου το λες και ας μην στο λέω.
.
.
.
.
υ.γ. Flavornaughts - Mexican Rave




Δεν υπάρχουν σχόλια: